
Anneannemler eskiden üzümcülük yaparak geçimlerini sağlarlarmış. Bizim ve de tüm Ada halkının bağları varmış. Biz şarap yapmazmışız ama bağcılık yaparmışız. Anneannemin de üzüm bilgisi toprak bilgisi bundan kelli iyiydi anlayabildiğim kadarıyla. Hatta giderken yanımıza "çekme"mizi de aldık. Çekme, bir nevi çakı fakat ters dişleri var ve elle kopması imkansız olan asma dallarını kesmenin en kesin yolu. Görebileceğiniz üzere resimdeki çekme biraz eski püskü, 55-60 yıllık :) Anneannem gençken kullanırmış.

Öncelikle manzara muhteşem. Buraya bir emeklilik evi yaparsın. Bahçesine de pek çok meyve ağacı dikersin. Ömrün uzar.. Bilim, tıp falan hikaye :)

Büyülübağ, Bortaçina Adadaki 2 büyük üretici. Sezer Şarapçılık ve Kardeşler Şarapçılık ise daha küçük çaplı üreticiler. Ama hepsinin ortak paydaları Adakarası. Adakarası ve Cabernet Sauvignon kupajı ise Büyülübağı diğerlerinden farklı kılıyor. Neyse, Adadaki şarap imalatçılarını ve şaraplarını bir başka bölümde anlatırım.

Toplanan Adakarası üzümlerinden tamamen amatör bir girişim olarak, bir miktar şarap yapmayı deneyeceğim. Evde şarap yapmak tahminimce pek bir keyifli ve de pek bir lezzetli olacak. Hali hazırda girişimi başlattım fakat ayrıntılarını ve görüntülerini sonraki yazıya saklıyorum. Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek.
Hoşçakalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder